Stolpejakten 2021


Orienteringslaget Tønsberg og Omegn (OTO) arrangerer i år for tredje gang Stolpejakten i kommunene Færder og Tønsberg. Stolpejakten er et lavterskel folkehelsetilbud hvor målet er at så mange som mulig av kommunens innbyggere og gjester skal komme seg ut på tur i nærmiljøet.

Stolpejakten går ut på å finne stolper plassert i gater og terrenget. Mange av stolpene skal være så tilgjengelige at man kommer til dem med både rullestol og barnevogn. Når man deltar i Stolpejakten kan man registrere seg på Stolpejakten.no og man kan laste ned en app. Med denne appen kan man registrere at man har funnet en stolpe ved å skanne en QR-kode som står på stolpen. Man kan også notere seg en bokstavkode som også står på stolpen, og så enten registrere koden på Stolpejakten.no når man kommer hjem, eller sende inn et skjema når sesongen er over.

Bruker du appen kan du på flere stolper få opp informasjon om kulturhistoriske begivenheter i nærheten av stolpen, eller du kan få opp gode tilbud fra noen av Stolpejaktens sponsorer.

Selve arbeidet med stolpene og jakten på inntekter gjøres på dugnad, men det koster å betale lisens, trykke kart og skaffe materialer. Dersom du syns Stolpejakt er gøy og har lyst til å bidra til at vi kan fortsette å arrangere Stolpejakten, så blir vi glade for et bidrag via Vipps #664823.

Følg også vår facebookside for oppdatering om jakta. Stolpejakten 2019

Nå er årets stolpejakt historie og vi håper mange har hatt flotte turer i Tønsberg sentrum og på Nøtterøy.

For statistikkentusiater kan vi fortelle at det er 2.727 personer som har jaktet stolper, og disse har totalt besøkt 73.821 stolper! Dette gir et gjennomsnitt på 520 stolper hver dag stolpene har stått ute. Den stolpen som er mest besøkt er den ved Kanalbruen, og den dagen flest jaktet på stolper var 7. juli (2.705 besøk). Den eldste stopejegeren er født i 1933, mens den yngste er født i 2019, og 60 % av stolpejegerne er kvinner!

Takk for turen fra oss i OTO (Orienteringslaget Tønsberg og omegn).

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------